Competitie

Van jong tot oud wordt er fanatiek gestreden!

Algemene informatie

LTV Ten Medel neemt deel aan de landelijke en regionale tenniscompetities van de KNLTB. Je kunt je samen met een team van minimaal vier spelers inschrijven voor één of meerdere competities. Competitie spelen is ontzettend leerzaam omdat je veel wedstrijden speelt tegen verschillende tegenstanders. Bovendien is spelen in een competitieteam heel gezellig, ook dat is belangrijk! Hieronder vind je meer informatie over de tenniscompetities.

Najaar 2022

De voorjaarscompetitie is afgelopen. De inschrijvingen voor de Najaarscompetitie kunnen tot 11 juni verstuurd worden. Klik hier voor meer informatie of mail naar competitie@tenmedel.nl!

 

 

 

Voorjaarscompetitie (april t/m 1e weekend juni):

De KNLTB organiseert ieder jaar een landelijke (zondag) en regionale voorjaarscompetitie. Inschrijven kan in verschillende klasses, speelvormen en voor verschillende speeldagen. De KNLTB heeft de competitiesoorten geharmoniseerd, waardoor er een aantal competitiesoorten zijn vervallen.
In het kort, de aanleiding:
● Te grote versnippering van het aantal soorten
● Grote niveauverschillen
● Grote reisafstanden
● Opheffen van de districten 
en de genoemde voordelen:
● Meer massa: meer spelers en teams per soort
● Minder niveauverschil binnen de poules
● Kortere reisafstanden
● Meer variatie in tegenstanders
 
Zomeravondcompetitie (start half mei t/m juni):
De gezellige en recreatieve zomeravondcompetitie wordt jaarlijks in de regio midden door de KNLTB georganiseerd. De competitie wordt gespeeld op de woensdagavonden. Je kunt niet promoveren of degraderen, een mooie tennisavond is in deze competitie het belangrijkst.
Voor deze competitie geldt ‘Compact Spelen’. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand (de ploeg die op 40-40 een punt maakt heeft de game gewonnen). In het geval van een derde set wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) gespeeld in plaats van een volledige derde set.
 
Najaarscompetitie (september-oktober):
Ook de najaarscompetitie wordt landelijk en regionaal door de KNLTB georganiseerd. Inschrijven kan in verschillende klassen, speelvormen en voor verschillende speeldagen. Vanaf 2022 is de Najaarscompetitie teruggebracht van 7 naar 5 speeldagen.
 
8&9-competitie (tijdens voorjaars- en/of najaarscompetitie):
De 8&9-competitie is speciaal voor tennissers met speelsterkte 8 en 9. Een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met speelsterkte 8 en 9 die al een poosje tennissen maar nog nooit competitie hebben gespeeld. In deze nieuwe competitie maak je op een aangename en gezellige manier kennis maken met het spelen van competitie. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee dames spelen tegen een heer en een dame. De competitie wordt gespeeld op 7 zondagavonden. Voor deze competitie geldt ook dat “compact spelen” wordt toegepast.