Lentekriebels

We mogen weer de baan op!

Column door: Roy van Setten

 

Zon, zon, zon..

Elk jaar in januari bekruipt mij een gevoel van jaloezie. Jaloezie naar al die professionele spelers in Melbourne die op de Australian Open hun kunsten vertonen.

Natuurlijk is alleen al dat talent jaloersmakend, maar de omstandigheden waarin ze spelen zijn dat nog meer.

Tegelijkertijd rijden in Nederland de sneeuwschuivers op de snelweg, komen de schilderijen van Bruegel tot leven en zit Matthijs van Nieuwkerk weer eens veel te enthousiast naar Erben Wennemars te luisteren. Daar, in Australië, brandt de zon op ieders neus, zit de zee vol met verkoelingzoekers en filmen de camera’s hoe Nadals zweet sierlijk in slow-motion van zijn neus druppelt.

Maar gelukkig! De clubkampioenschappen lieten zien dat ook wij snel weer kunnen genieten van perfect tennisweer. Hoewel het onstuimig begon met een flinke wind, was de finaledag een voorbode op wat komen gaat. Een levendige club, een volle tap, publiek langs de lijn en schalen gevuld met nootjes en hapjes.

In de competitie ontvangen we onze tegenstanders met koeken en taart, komt de vrijdagavond nooit tot een eind en zijn we hele zaterdagen bezig met dat oh zo frustrerende, bevredigende en verslavende spelletje.

Het is duidelijk: we mogen weer!

Meer Blogs

Lees hier andere blogs over activiteiten bij Ten Medel!

Zelf doen

Onze kleindochter is een lief kind, behalve als je haar ongevraagd een handje wil helpen. “Zelf doen!” is dan haar kreet en je mag pas helpen als het haar echt niet lukt. Daar moest ik afgelopen jaar vaak aan denken op vrijdagmorgen terwijl ik mijn trekkerrondjes...

Lees meer

Een najaar vol activiteiten!

De zomer is voorbij en dat betekent een volle agenda met activiteiten georganiseerd door de Activiteitencommissie! We hebben oude bekenden, maar ook een spiksplinternieuwe activiteit: LUNO versus Ten Medel Voor het eerst in de geschiedenis vindt een echte aanstaande...

Lees meer

Voorjaarscompetitie 2019

Leer onze competitieteams beter kennen! De voorjaarscompetitie is in volle gang. Op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag strijden de teams op hun eigen niveau voor de winst. Maar wie zijn al die fanatiekelingen eigenlijk? En is er naast de baan ook nog tijd voor...

Lees meer